Natuurrijke omgeving

 

Wie zich richt op de natuur wandelt zo het buitengebied in. Bij het Zijdelmeer en de Westeinderplassen komt u tot rust. Onderweg wordt u getrakteerd op flora, fauna en vergezichten. Op het snijvlak van stadse reuring, vrije natuur en waterpret is het heerlijk wonen. 

 


Onspan met inspanning

De gezellige reuring van waterpret vindt u aan de Amstel die langs het dorpscentrum stroomt. Op nog geen tien minuten fietsen bereikt u deze rivier. De waterloop brengt u via verrassende vergezichten naar de grote stad. Tot aan de stadsgrens kijkt u onbelemmerd over het buitengebied. Stroomafwaarts meandert de rivier door een eindeloos gevarieerd landschap naar de twee andere provincies binnen het Groene Hart. Al fietsend en aan de wandel geeft de gezonde inspanning een gelukkige ontspanning.

Wandel naar waterpret

Zeilen op de nabijgelegen Westeinder­- of Vinkeveenseplassen. Kanoe╠łn tussen de weilanden. Roeien op de rivier. Zwemmen in het Zijdelmeer. Leuk om naar te kijken. Geweldig om te beleven. Uitrusten kunt u op een van de vele terrasjes aan de Amstel of zittend op een kleedje bij een van de andere waterpartijen. Genietend van de capriolen van kinderen en kleinkinderen. Op en rond het water komt u ogen en oren te kort. Met zoveel keuzemogelijkheden zijn vermaak en verkwikking altijd dichtbij. 

 

 

 

Actief of juist niet

Menigeen slaat graag een balletje op een overzichtelijke baan. Lekker in de buitenlucht en omringd door natuur. Gezonde beweging in goed gezelschap. Golfen kan op slechts 5 minuten rijden. De golfbaan heeft 9 par­3 holes. Wie zich waagt aan een grotere uitdaging weet dat het gebied rond de hoofdstad gelardeerd is met diverse golfcourses. Niet ver van De Wende liggen de tennisbanen, in het pittoreske Libellebos. Wisselt u een actief leven graag af met passief sporten? De Wende ligt aan de Sportlaan. Ook goed.