Ontspannen in Uithoorn

 

Het sfeervolle centrum van Uithoorn ligt aan de Amstel. Hier ontmoeten dorpsbewoners en stadse bezoekers elkaar in een setting van historie, haven en horeca. Aan de andere kant van de Amstel ligt het pittoreske dorp Amstelhoek.

 


Het goede leven

De historie van Uithoorn voert terug naar de vroege middeleeuwen. Het dorpshart vormt daarvan het decor. Aan de westelijke oever van de waterweg zijn aansprekende gebouwen naar een nieuw gebruik gevoerd. Net als nu bij De Wende. Dorpsbewoners en winkelend publiek genieten mee van de waterpret. De Wilhelminakade is tot aan het Marktplein het toneel van gezellige terrasjes.

 

 

Bootjes kijken

De gezellige reuring van waterpret vindt u aan de Amstel die langs het dorpscentrum stroomt. De passantenhaven Aeme-Stelle is een fijne pleisterplaats voor de recreatievaarders. Inwoners van Uithoorn hebben een haven voor hun eigen maritieme avonturen. Op nog geen 10 minuten fietsen vanaf De Wende bereikt u de rivier, met terrasjes en restaurants. 

 

 

 

Bereikbaarheid

De Wende ligt net buiten het centrum, op slechts 10 minuten fietsen. Zowel bereikbaarheid als voorzieningen zijn uitstekend. Uithoorn sluit nauw aan op het provinciale wegennet. De vlotte verbindingen met zowel Amstelveen, Amsterdam als Schiphol verkorten de reistijd tot zo’n 20 autominuten. Het traceĢ van de sneltram wordt in de nabije toekomst uitgebreid naar Uithoorn.